5 βήματα για ένα όμορφο υπνοδωμάτιο

McKenna Bleu 19

Πόσο συχνά μπαίνετε στην κρεβατοκάμαρά σας και θα θέλατε να έμοιαζε με  εξώφυλλο περιοδικού διακόσμησης ή με εκείνη τη φωτογραφία που είδατε στο Pinterest; Συχνά; Το πραγματικό ερώτημα είναι «Πώς μπορείτε να κάνετε τα διακοσμητικά σας  όνειρά σας πραγματικότητα".
Ας δούμε λοιπόν, κάποιες  συμβουλές που μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε βαρετό υπνοδωμάτιο σε ένα υπέροχο καταφύγιο!
McKenna Bleu 06

McKenna Bleu 05

McKenna Bleu 01

1. Εμπνευστείτε.
Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε σχέδιο διακόσμησης, περάστε πάντα λίγο ποιοτικό χρόνο στο Pinterest. Αποθηκεύστε τις φωτογραφίες που σας αρέσουν.  Δημιουργώντας ένα mood board με διαφορετικά υφάσματα, χρώματα, υφές και έπιπλα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δούμε πώς τα στοιχεία αυτά συνδυάζονται μαζί στο χώρο.
McKenna Bleu 15

McKenna Bleu 11
McKenna Bleu 10

2. Αποφασίστε το συνδυασμό χρωμάτων.
Όσο ωραίο και αν είναι το χρώμα, τόσο ωραίο είναι και το λευκό. Τίποτα δεν είναι καθαρότερο και πιο δροσιστικό σε ένα χώρο από την απλότητα του λευκού. Το να αρχίσουμε να προσθέτουμε χρώμα είναι πολύ διασκεδαστικό. Το πράσινο της μέντας ήταν επιλογή για αυτό το δωμάτιο που βλέπετε, προκειμένου να δώσει ένα γενικό φως και μια αέρινη αίσθηση. Η πρόταση εδώ είναι να ξεκινήσετε με μια ουδέτερη παλέτα και να ενσωματώσετε δύο ή τρία άλλα χρώματα για να δέσουν στο χώρο μαζί. Ψάχνοντας συνδυασμούς χρωμάτων στο Pinterest είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να δείτε πώς άλλοι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τους συνδυασμούς για να διακοσμήσετε τους δικούς τους χώρους.
McKenna Bleu 09

McKenna Bleu 12

3. Διαλέξτε ένα κομμάτι-πρωταγωνιστή.
Θα πρέπει να υπάρχει ένα κεντρικό κομμάτι που τραβάει το μάτι στο δωμάτιό σας, είτε πρόκειται για ένα φοβερό κεφαλάρι ή ακόμα και ένα μεγάλο κομμάτι τέχνης. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για να το βρείτε, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Περιμέντε μέχρι να δείτε κάτι που θα "ερωτευθείτε". Αυτό θα μπορούσε να είναι εκείνη η καταπληκτική, vintage ντουλάπα που βρήκατε στο Μοναστηράκι ή ίσως ένα απίστευτο  κεφαλάρι που δεν μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του. 
McKenna Bleu 07

McKenna Bleu 17

4. Ενσωματώστε το μοτίβο με την υφή.
Μην φοβάστε να τα αναμείξετε. Ρίγες, πουά, γούνα, ξύλο, γυαλί, μέταλλο, τίποτα δεν είναι εκτός ορίων. Μια ποικιλία από υφές κάνει τα μάτια να διαστέλλονται και  τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα. Μπορείτε ακόμη και να ψάξετε ένα καταπληκτικό κομμάτι ή δύο σε ένα κατάστημα με αντίκες και μετά να το βάψετε σε ένα από τα χρώματα της έμπνευσής σας. Μην ξεχάσετε ένα χαλί! Αυτό θα ενώσει όλο το δωμάτιο και θα το νιώθετε υπέροχο στα πόδια σας μόλις σηκώνεστε από το κρεβάτι.
McKenna Bleu 03

McKenna Bleu 02

5. Μην ξεχάσετε τις προσωπικές πινελιές.

Αυτό μπορεί να είναι και το αγαπημένο κομμάτι της διακόσμησης. Ναι, μπορεί να είναι ωραία τα φωτεινά χρώματα, το να επιδίδεστε σε ένα ξεφάντωμα αγορών, βρίσκοντας κάτι που απλά δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό, αλλά το δωμάτιο δεν αποκτά προσωπικότητα μέχρι να προσθέσετε ένα μικρό κομμάτι του εαυτού σας. Περπατήστε μέσα στο σπίτι σας και να ψάξτε για στοιχεία που θα λειτουργήσουν καλά με ό,τι έχετε ήδη σχεδιάσει. Βάλτε το αγαπημένο σας αρωματικό κερί στο βοηθητικό τραπεζάκι, δίπλα σε ένα όμορφο πιάτο που θα βάλετε τα αγαπημένα σας κοσμήματα. Βρείτε μια χαριτωμένη κορνίζα για να αναδείξετε αυτή τη μεγάλη φωτογραφία που βγάλατε στο μήνα του μέλιτος σας ή το Σαββατοκύριακο στην παραλία. Απλά, βεβαιωθείτε ότι είναι κάτι μοναδικό και αξέχαστο. Η κρεβατοκάμαρά σας δεν θα είναι απόλυτα δική σας μέχρι να έχει την προσωπική σας σφραγίδα σας μέσα σε αυτή. Διασκεδάστε το! Η διακόσμηση δεν θα πρέπει να είναι μια ταλαιπωρία, και αν γίνει και χωρίς άγχος, θα μετατραπεί στο όμορφο υπνοδωμάτιο που πάντα θέλατε να έχετε.
McKenna Bleu 08

McKenna Bleu 14

McKenna Bleu 04

McKenna Bleu 13

Πηγή: TheGlitterGuide